top of page

Pixel pitch er mellomrommet mellom pixler på en LED skjerm. PP er forkortelsen. Standarden for mellomrommet mellom pixler er beregnet i millimeter. 

Pixel Pitch
Hva er pixel pitch

Hvorfor er pixel pitch viktig?

Pixel pitch er viktig på grunn av hvordan vi velger den beste skjermen for den optimale visningsavstand. Skjermbilde blir skarpere med lavere pixel pitch. Dette vil gi effekten av at en tilskuer kan komme nærmere skjermen uten å se individuelle pixler. Ved større visningsavstander mister liten-pixel pitch sin visuelle fordeler og øker ganske enkelt kostnadene for skjermen.

LEd.png
led2_edited.jpg

Hva er riktig pixel pitch for mitt behov

Liten pixel pitch gir bedre skjermoppløsning men det er ikke ideelt for alle formål.

Material og produksjonskostnader er høye for små pixel pitch avstander. Derfor er det viktig å velge riktig skjerm for riktig behov. Når vi skal bestemme oss for hva slags pixel pitch skal brukes kommer det opp 3 faktorer.

  • hvor stor skal skjermen være?

  • skal skjermen være plassert inne eller ute?

  • hvor skal publikums stå nå de ser skjermen?

 

Disse tre spørsmålene det som blir brukt til å beregne hva slags type pixel pitch som er best egnet for skjermens formål.

Visnigsavstand Tabell

Skarpest Visningsavstand også kjent som retina avstand, er en formulert beregning av avstanden en person med perfekt syn må bevege seg bort fra en LED-skjerm for å se et sammenhengende piksler.

Komfortabel Visningsavstand er et estimat på hva som vil være en behagelig visningsavstand for folk flest. Dette er et subjektivt estimat og vil ta hensyn til variabler som en persons syn, oppløsning av innhold og type innhold.

PP (mm)
Skarpest Visningsavstand
Komfortabel Visningsavstand
1.25 mm
4.3 m
2.15 m
1.50 mm
5.1 m
2.58 m
2.50 mm
7.7 m
4.30 m
3.00 mm
10.3 m
5.16 m
5.00 mm
17.1 m
8.5 m
7.00 mm
24.0 m
12.0 m
10.00 mm
34.0 m
17.1 m

få et pristilbud

skjerm til en hvilken somhelst behov

bottom of page