top of page

Pixel Pitch
Hva er pixel pitch

Pixel pitch refererer til avstanden mellom hver piksel på en skjerm, og er målt i piksler per millimeter (PP).

Hvorfor er pixel pitch viktig?

Pixel pitch er et viktig begrep når det gjelder skjermer og visningsteknologi, og påvirker direkte bildekvaliteten. Generelt sett vil en mindre pixel pitch gi et skarpere bilde med mer detaljer, mens en større pixel pitch vil gi en grovere og mindre detaljert visning.

En høyere piksel tetthet vil gi et mer detaljert bilde fordi pikslene er plassert tettere sammen, og dermed kan vise flere detaljer i bildet. På den annen side vil en lavere piksel tetthet bety at det er større avstand mellom pikslene, og dermed vil bildet være mindre detaljert.

LED panel stor PP
Liten PP

Hva er riktig pixel pitch for mitt behov

I tillegg er pixel pitch en viktig faktor å vurdere når det gjelder kjøp av en skjerm. For eksempel, hvis du skal bruke skjermen til å se på bilder eller videoer med høy oppløsning, vil en skjerm med høyere piksel tetthet gi en bedre visning. På den annen side, hvis du bare bruker skjermen til enkle oppgaver som tekstbehandling og surfing på nettet, vil en lavere piksel tetthet være tilstrekkelig.

Pixel pitch er også en faktor som kan påvirke prisen på en skjerm. Generelt sett vil en skjerm med høyere piksel tetthet være dyrere å produsere, og dermed også ha en høyere pris. Men med stadig forbedret teknologi, blir skjermer med høyere piksel tetthet stadig mer tilgjengelig og rimeligere.

Obs!

Det er viktig å merke seg at den optimale piksel tettheten avhenger av størrelsen på skjermen og visningsavstand. For eksempel, vil en stor skjerm som blir sett fra en kort avstand kreve en høyere piksel tetthet for å gi et skarpt bilde, mens en mindre skjerm som blir sett fra en større avstand vil kunne ha en lavere piksel tetthet uten å påvirke bildekvaliteten.

I sum, pixel pitch er en viktig faktor når det gjelder bildekvaliteten på en skjerm. Det påvirker både skarpheten og detaljnivået i bildet, og er en faktor som bør vurderes når du kjøper en skjerm. Husk å vurdere både størrelsen på skjermen og visningsavstanden når du velger piksel tetthet for å sikre en optimal visningsopplevelse.

Visnigsavstand Tabell

Skarpest Visningsavstand også kjent som retina avstand, er en formulert beregning av avstanden en person med perfekt syn må bevege seg bort fra en LED-skjerm for å se et sammenhengende piksler.

Komfortabel Visningsavstand er et estimat på hva som vil være en behagelig visningsavstand for folk flest. Dette er et subjektivt estimat og vil ta hensyn til variabler som en persons syn, oppløsning av innhold og type innhold.

PP (mm)
Skarpest Visningsavstand
Komfortabel Visningsavstand
1.25 mm
4.3 m
2.15 m
1.50 mm
5.1 m
2.58 m
2.50 mm
7.7 m
4.30 m
3.00 mm
10.3 m
5.16 m
5.00 mm
17.1 m
8.5 m
7.00 mm
24.0 m
12.0 m
10.00 mm
34.0 m
17.1 m

få et pristilbud

skjerm til en hvilken somhelst behov

bottom of page